English version of this page

Liberal liste (LL)

Liberal liste setter studentenes frihet fremt. Alle har ulike hverdager og ulike utfordringer. Vi vil jobbe for at den enkelte students behov blir ivaretatt, blant annet ved å modernisere undervisnings- og eksamensformer, gjøre forelesninger til podkast og ha døgnåpne lesesaler. Hvis du vil ha folk i studentparlamentet som setter den enkelte students frihet fremst må du stemme Liberal liste. 

 

Toppkandidater

1. kandidat: Vilde Marie Ystmark
Jusstudent på 20 år som vil gi studenter mest mulig frihet i egen hverdag. Derfor vil jeg jobbe for et bredere undervisningstilbud og flere digitale læringsplattformer. Ingen studenter er like og samme A4-løsning passer derfor ikke for alle. 
2. kandidat: Knut André Sande
23 år gammel jusstudent fra Sandnes som verdsetter frihet høyt. Derfor kjemper jeg for forelesninger på podkast og døgnåpne lesesaler slik at universitet tilpasser seg din døgnrytme – ikke motsatt. Vil også bidra med å flere klimaløsninger på UiO. 
3. kandidat: Markus Christopher Barkenæs
Student på samfunnsøkonomi. 21 år. For meg er det viktig at emneansvarlige har et klarere forhold til undervisning, også utover de tradisjonelle formene. Derfor burde fremtidige forskere og undervisere vite mer om didaktikken til fagene sine. 

Topp 7 saker:

  1. Ja til mer kvalitet i undervisningen – fagdidaktikk inn i doktorgradsprogrammene.
  2. Mer variert undervisning og modernisering av vurderings- og eksamensformer.
  3. Gi serveringssteder ved UiO mulighet til å utvide skjenketidene herunder fjerne Salutt-kravet for studentpubene.
  4. Døgnåpne lesesaler – særlig i eksamenstiden.
  5. Alle forelesninger som podkast
  6. Utvide åpningstidene til Athletica
  7. Gjøre det enklere å ta grønne valg – bedre vegetartilbud og klimavennlig mat hos SiO Mat & Drikke.

 

Liberal liste setter studenten først. Vi vil jobbe for å gi den enkelte student mer frihet i hverdagen sin. De 27 000 studenter tilknyttet UiO har ulike hverdager, ulik døgnrytme og tilegner seg kunnskap og ferdigheter på ulike måter. Liberal liste vil jobbe for at den enkelte students behov blir ivaretatt. 

Det sier seg selv at én undervisningsform ikke passer for alle. Har du opplevd å få lite utbytte av passive forelesninger? Eller kanskje gått glipp av forelesninger på grunn av jobb, levering i barnehage eller vanskeligheter med å stå opp tidlig? Null stress, Liberal liste vil blant annet jobbe for mer variasjon i undervisningsformer, døgnåpne lesesaler, at alle forelesninger skal podkastes og fagdidaktikk inn i doktorgradsprogrammene. På den måten kan du få mer utbytte av undervisningen og studiet.

Dagens vurderings- og eksamensformer har også et forbedringspotensial. Liberal liste vil jobbe for at eksamen i større grad kan gjenspeile virkeligheten etter endt studietid – sekstimers eksamen uten hjelpemidler gjør ikke det. 

I dag er skjenketidene for serveringssteder tilknyttet UiO innskrenket i forhold til andre serveringssteder i Oslo. Liberal liste vil gi serveringsstedene mulighet for å utvide skjenketidene sine. Vi vil også jobbe for å fjerne Salutt-kravet som setter en stor begrensning på frivilligheten som studentpubene er avhengige av. 

Hvis du vil ha folk i studentparlamentet som setter den enkelte students valgfrihet først bør du stemme på Liberal liste. 

 

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 23. apr. 2020 15:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere