English version of this page

Liberal liste (LL)

  

Logo Henke og Thom-listen

Facebook LLInstagram LLStem her

Kontaktperson: 

Sivert Arntzen


Topp 5 saker

  1. Gjøre det lettere for studenter ved UiO å gjøre grønne valg
  2. Avskaffe SiO Monopolet for spisesteder på UiO
  3. Fortsatt digitalt og fysisk undervisningstilbud etter pandemien
  4. Døgnåpne lesesaler og utvidet åpningstid på campus
  5. Krafttak for studenters psykiske helse etter pandemien

Gruppebilde LL

UiO er fullt av studenter som har ulike hverdager, døgnrytmer, timeplaner, lærestiler, ønsker og behov. Liberal liste ser hver enkelt og vet at ulike mennesker trenger ulike løsninger. Derfor vil vi sørge for at nettopp dine behov blir ivaretatt og gi deg større makt over egen studiehverdag.

 

Vi i Liberal Liste er bevisste på alvoret klimakrisen representerer. UiO må være en foregangsinstitusjon i det grønne skiftet. Vi ønsker at tilbudene UiO og SIO tilbyr må tilrettelegge for at studenter skal kunne ta grønne valg. Dette inkluderer bedre vegetar og veganske alternativer på spisestedene på campus, gode og flere kollektivløsninger, en visjon om mindre bilbruk på campus og større satsning på bruktbutikker. Disse punktene gjør det lettere for studenter ved UiO å ta grønne valg.

 

Hvorfor skal ên enkelt aktør diktere hvilket mattilbud studentene har på campus? Monopol gir oss høyere priser og dårligere tilbud. Studentene er bedre tjent med et bredere, åpent tilbud der flere aktører kan tilby sine produkter. Derfor vil Liberal Liste arbeider for å avskaffe SiO Monopolet på mat og drikke.

 

Det sier seg selv at én undervisningsform ikke passer for alle. Liberal liste vil tilrettelegge for både digital og fysisk undervisning - også etter korona. Forelesninger skal tas opp slik at du kan dele opp tittingen, se dem når og hvor det passer deg eller se dem igjen som repetisjon før eksamen. Videre vil vi jobbe for større frihet i studenthverdagen. Vi bør ha frihet til å selv velge når vi vil lese, trene eller dra på studentbaren. Derfor vil vi ha døgnåpne lesesaler og treningssentre, utvidede åpningstider på spisestedene. Hvis man jobber på dagtid, har en annen døgnrytme eller bare liker best å jobbe på kvelden skal man fortsatt ha de samme mulighetene som alle andre.

 

Pandemien har rammet studentene ekstremt hardt på mange områder, men den har kanskje rammet studenters psykiske helse hardest. Liberal Liste ønsker derfor et krafttak for psykisk helse etter korona. Dette inkluderer å fjerne egenandelen hos SiO Psykisk helse og tilrettelegge for lavterskeltilbud rettet mot psykisk helse og stressmestring, samt flere møteplasser for studenter - også digitalt.


Toppkandidater

Sivert Arntzen
1. kandidat: Sivert Arntzen (21 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV
Favorittsted på UiO: Foajeen på Georg Sverdrups hus
Bendik Haave
2. kandidat: Bendik Haave (19 år)
Studerer: Historie på HF
Favorittsted på UiO: Energidrikkavdelingen på bunnprisen
Sofie Stray Engebretsen
3. kandidat: Sofie Stray Engebretsen (20 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV

Ta kontakt med listeleder Sivert Arntzen om du lurer på noe mer.

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 26. apr. 2022 17:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere