English version of this page

Venstrealliansen (VA)

  

Logo Venstrealliansen

Facebook VAInstagram VAStem her

Kontaktperson: 

Elisabeth Hoksmo Olsen 


Topp 5 saker

  1. Øk studiestøtten til 2,5 G!
  2. Co2-merking av kantinemat og bedre vegetartilbud
  3. Mer penger til studentforeningene, reduser NSO kontingenten
  4. Gratis sanitetsprodukter på alle toaletter
  5. Opphev egenandelen på SiO psykisk helse

Gruppebilde VA

Venstrealliansen(VA) er en feministisk, antirasistisk og sosialistisk studentorganisasjon som kjemper for et mer likestilt, miljøvennlig og solidarisk universitet. Venstrealliansens mål er rettferdige og demokratiske læresteder og samfunn; et sosialistisk folkestyre, hvor hvert enkelt menneske står fritt til å utvikle seg selv, og hvor det ikke finnes strukturell undertrykking på grunn av klasse, kjønn, hudfarge, nedsatt funksjonsevne eller seksuell orientering.

 

Et rettferdig utdanningssystem skal utdanne alle som ønsker det, uavhengig av klassebakgrunn. Studenter har ikke råd til essensielle utgifter, og er tvunget til å ha deltidsjobber i tillegg til å være fulltidsstudenter. Studiestøtten må økes til 2.5 G for å trygge studentenes økonomiske situasjon, og gjøre det mulig å være fulltidsstudent og i tillegg ha fritid til å engasjere seg i studentlivet. VA ønsker også å omfordele pengene fra medlemskontingenten til Norsk Studentorganisasjon for å styrke studentforeningenes økonomi. NSO gjør en viktig jobb, men de har mye penger i fond, samt bruker store summer på nasjonale konferanser og heltidspolitikere. VA ønsker å redusere NSOs skyhøye kontingent, for at pengene skal gå til hele Oslos studentfrivillighet i stedet.

 

Venstrealliansen tar psykisk og fysisk helse på alvor. Tilgang på sanitetsprodukter må være fri på lik linje med dopapir. Mensen er ikke noe som kan velges bort, og kostnaden av sanitetsprodukter skaper en grunnleggende skjevhet kjønnene. Universitetet skal være en institusjon som går frem som et eksempel på god likestillings- og velferdspolitikk. Gratis sanitetsprodukter på alle UiOs toaletter! I tillegg mener VA at Studentenes psykiske helse må prioriteres fremfor høye lederlønninger. SiO må fjerne egenandelen på psykisk helse. Egenandelen er usosial og skaper en større barriere for å skaffe hjelp.

 

Det skal være enkelt å ta gode, bærekraftige valg i hverdagen. VA mener at all maten i UiOs kantiner burde CO2-merkes, slik at man lett kan ta informerte matvalg i farta. Vegetartilbudet må styrkes, og skal utgjøre et fullverdig alternativ til kjøttmat med henblikk på ernæring, utvalg og smak.

 

Venstrealliansen er partipolitisk uavhengige og åpne for alle studenter som føler tilhørighet til sakene våre. Se vårt fullstendige politiske program og utdyping av valgkampsakene her.


Toppkandidater

Sigve Grøndahl Fredriksen
1. kandidat: Sigve Grøndahl Fredriksen (19 år)
Studerer: Psykologi profesjon på SV
Favorittsted på UiO: HumSam-biblioteket
Ane Mæstad
2. kandidat: Ane Mæstad (21 år)
Studerer: Biovitenskap på MatNat
Favorittsted på UiO: Urtehagen
Malena Tjensvold Reese
3. kandidat: Malena Tjensvold Reese (21 år)
Studerer: Filosofi på HF
Favorittsted på UiO: Foajeen på Georg Morgenstiernes hus!

Ta kontakt med listeleder Elisabeth Hoksmo Olsen om du lurer på noe mer.

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 26. apr. 2022 17:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere