English version of this page

A-lista (AL)

 Facebook ALInstagram ALStem her

Kontaktperson: 

Victoria Langø


Topp 5 saker

  1. Arbeidsrelevant praksis med studiepoeng
  2. Universell utforming av campus
  3. Nei til honours-programmet
  4. Det skal være lettere å være studentforening
  5. Man skal alltid få begrunnelse på eksamen

Gruppebilde AL

Vi i A-lista tror på solidaritet, akademisk frihet og fellesskap! A-listas jobb er å være stemmen for en bedre hverdag og en bedre fremtid for alle studenter. Derfor vil vi kjempe for å ta tilbake studiehverdagen slik vi husker den, så vi igjen kan oppleve UiOs yrende mangfold i sola på Frederikkeplassen. Vi ønsker et åpent og universelt utformet universitet for alle, og A-lista vil være garantisten for kvalitet i din studietid. Vi har tatt kampene, og vil fortsette å kjempe. Derfor håper vi nå på ny tillit fra studentene til å fortsette kampen.

 

Studenttilværelsen har blitt satt på prøve de siste to årene, og arbeidsmarkedet vi utdanner oss til har aldri vært preget av større usikkerhet enn det er i dag. Det er annerledes å være student nå enn tidligere, og vi i A-lista mener at universitetet må utdanne studenter til det arbeidslivet vi skal inn i. A-lista knytte arbeidslivet opp mot studiehverdagen og vil innføre studiepoeng for relevant praksisopphold. A-lista stiller tydelige krav til at UiO skal ta sitt samfunnsoppdrag på alvor og gi studenter den utdanningen vi fortjener. Vi krever at undervisningsbyggene må moderniseres og universelt utformes, det skal bli flere og bedre lesesalplasser og alle studenter skal ha krav på begrunnelse etter eksamen.

Studietilværelsen er mye mer enn forelesninger og pensum, et levende campus er avhengig av samspillet mellom faglige og sosiale felleskap. A-lista vil stå opp for de små og mellomstore studentforeningene. Det skal være enkelt og givende å drive forening på UiO.

Vi er avhengige av at et bredt studentdemokrati står samlet om at studiestøtten må øke til 1,5 G. A-lista ønsker en studiestøtte man kan leve av. Rundt oss ser vi et privat boligmarked med priser som løper løpsk. For A-lista er det en selvfølge at studenter skal ha rett til en bolig tilrettelagt for et aktivt studentliv. Derfor krever vi at det bygges flere studentboliger man har råd til med studiestøtta. A-lista tar studentenes kamper med inn i studentparlamentet. Hvis ikke studenter kjemper for studentene, hvem skal gjøre det da?

Er du enig med oss? Stem A-lista 28. april – 5. mai!


Toppkandidater

Kristine Vilde Sandtrøen
1. kandidat: Kristine Vilde Sandtrøen (25 år)
Studerer:  Utviklingsstudier og offentlig administrasjon og ledelse på SV.
Favorittsted på UiO: Solveggen på Frederikkeplassen
Oliver Mydske
2. kandidat: Oliver Mydske (21 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV
Favorittsted på UiO: U1 <3
Hans-Markus Jensvold Kverneng
3. kandidat: Hans-Markus Jensvold Kverneng (25 år)
Studerer: Historie på HF
Favorittsted på UiO: Sofaen på Sophus Bugges hus

Ta kontakt med listeleder Victoria Langø om du lurer på noe mer.

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 26. apr. 2022 17:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere