English version of this page

A-lista (AL)

Informasjonsplakat om A-lista

Vi i A-lista tror på solidaritet, akademisk frihet og fellesskap! A-listas jobb er å være stemmen for en bedre hverdag og en bedre fremtid for alle studenter. Derfor vil vi kjempe for å ta tilbake studiehverdagen slik vi husker den, så vi igjen kan oppleve UiOs yrende mangfold i sola på Frederikkeplassen. Vi ønsker et åpent og universelt utformet universitet for alle, og A-lista vil være garantisten for kvalitet i din studietid. Vi har tatt kampene, og vil fortsette å kjempe. Derfor håper vi nå på ny tillit fra studentene til å fortsette kampen.

Studentenes hverdag står i sentrum for vår politikk, men i løpet av det siste året har hverdagen vår vært snudd på hodet. Studenttilværelsen har blitt satt på prøve, og arbeidsmarkedet vi utdanner oss til har aldri vært preget av større usikkerhet enn det er idag. Det er annerledes å være student nå enn tidligere, og vi i A-lista mener at universitetet må utdanne studenter til det arbeidslivet vi skal inn i. A-lista knytte arbeidslivet opp mot studiehverdagen og vil innføre studiepoeng for relevant praksisopphold. A-lista stiller tydelige krav til at UiO skal ta sitt samfunnsoppdrag på alvor og gi studenter den utdanningen vi fortjener. Vi krever at undervisningsbyggene må moderniseres og universelt utformes, det skal bli flere og bedre lesesalplasser og alle studenter skal ha krav på begrunnelse etter eksamen.

Studietilværelsen er mye mer enn forelesninger og pensum, et levende campus er avhengig av samspillet mellom faglige og sosiale felleskap. Vi i A-lista mener studentforeningene står i bresjen for å skape et sosialt og inkluderende universitet der alle studenter finner sin tilhørighet. A-lista vil stå opp for de små og mellomstore studentforeningene, det skal være enkelt og givende å drive forening på UiO.

Vi er også avhengige av at et bredt studentdemokrati står samlet om at studiestøtten må øke til 1,5 G. A-lista ønsker en studiestøtte man kan leve av, studenters trange økonomiske vilkår er ikke noe å glorifisere! Rundt oss ser vi et privat boligmarked med priser som løper løpsk, for A-lista er det en selvfølge at studenter skal ha rett til en bolig tilrettelagt for et aktivt studentliv. Derfor krever vi at det bygges flere studentboliger man har råd til med studiestøtta. A-lista tar studentenes kamper med inn i studentparlamentet. Hvis ikke studenter kjemper for studentene, hvem skal gjøre det da?

Er du enig med oss? Stem A-lista 8. – 14. april!

 

Topp 5 saker

  1. Arbeidsrelevant praksis med studiepoeng
  2. Det skal være lettere å være studentforening
  3. Universell utforming av campus
  4. Studenter skal vite om sine rettigheter ved universitetet
  5. Man skal alltid få begrunnelse på eksamen

 

Toppkandidater

Are Frode Kvanum
1. kandidat: Are Frode Kvanum (23 år)
Studerer: Geofysikk og Klima på MatNat.
Favorittsted på UiO: Episenteret på ZEB
Victoria Ovedie Chruickshank Langø
2. kandidat: Victoria Ovedie Chruickshank Langø (21 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV.
Favorittsted på UiO: Eilert Spiseri
Kristine Vilde Adelsten Sandtrøen
3. kandidat: Kristine Vilde Adelsten Sandtrøen (24 år)
Studerer: Utviklingsstudier og offentlig administrasjon og ledelse på SV.
Favorittsted på UiO: Solveggen på Frederikkeplassen

 

Gruppebilde A-lista

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 24. juli 2021 00:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere