English version of this page

Liberal liste (LL)

Vi er mange studenter ved UiO og har alle ulike hverdager, døgnrytmer, timeplaner, lærestiler, ønsker og behov. Liberal liste ser hver enkelt og vet at ulike mennesker trenger ulike løsninger. Derfor vil vi sørge for at nettopp dine behov blir ivaretatt og gi deg større makt over egen studiehverdag.

Det sier seg selv at én undervisningsform ikke passer for alle. Har du opplevd at det er vanskelig å følge med på lange forelesninger? At pensum blir gått igjennom for fort? Eller kanskje gått glipp av forelesninger på grunn av jobb, levering i barnehage eller vanskeligheter med å stå opp tidlig? Null stress, Liberal liste vil tilrettelegge for både digital og fysisk undervisning - også etter korona. Forelesninger skal tas opp slik at du kan dele opp tittingen, se dem når og hvor det passer deg eller se dem igjen som repetisjon før eksamen.

Selv om vi under korona har sett noen positive sider, som fleksibel onlineundervisning, har vi også sett de store sosiale og økonomiske konsekvensene pandemien har påført oss. Mellom permitteringer og husleie i Norges dyreste by å bo i, kan det være vanskelig å få endene til å møtes. Derfor krever vi økt studentstipend, og vil bedre overgangen fra studie til arbeidslivet. Samarbeidet med næringslivet og andre aktører må økes og flere praksisfag må tilbys. Ingen studenter skal stå tomhendt etter endt utdanning.

Det er også klart at mennesker trenger mennesker. Alt for mange studenter er ensomme, synes det er vanskelig å bli kjent med andre studenter eller synes forventningspresset er vanskelig å håndtere. Studenters psykiske helse må bli tatt på alvor. Derfor vil vi tilrettelegge for flere lavterskeltilbud rettet mot psykisk helse og stressmestring, samt flere møteplasser for studenter - også digitalt.

Videre vil vi jobbe for mer frihet i studenthverdagen. Vi bør ha frihet til å selv velge når vi vil lese, trene eller dra på studentbaren. Derfor vil vi ha døgnåpne lesesaler og treningssentre, utvidede åpningstider på spisestedene og utvidet skjenketid på studentbarene. Hvis man jobber på dagtid, har en annen døgnrytme eller bare liker best å jobbe på kvelden skal man fortsatt ha de samme mulighetene som alle andre.

Sist, men ikke minst, må vi ta vare på fremtiden. Det miljøvennlige alternativet skal være det beste, billigste og det enkleste. Vi vil jobbe for at UiO blir sertifisert som Miljøfyrtårn, at det alltid skal være tilbud om gode veganske og vegetariske alternativer på serveringsstedene og opprette en bruktbutikk for pensumbøker på campus.

 

Topp 5 saker:

  1. Både digitalt og fysisk undervisningstilbud for mer fleksibilitet.
  2. Døgnåpne lesesaler og treningssentre, samt utvidede åpningstider på spisestedene.
  3. Tilrettelegge for flere lavterskeltilbud og mæteplasser for å bedre studenters psykiske helse.
  4. Bedre overgang til arbeidslivet: økt samarbeid med næringslivet og flere praksisfag.
  5. Vegansk og vegetarisk tilbud på spisestedene og bruktbutikk for pensumbøker på campus.

 

Toppkandidater

1. kandidat: Sivert Arntzen (20 år)
Studerer: Historie på HF
Favorittsted på UiO: Foajeen på Georg Sverdrups hus
2. kandidat: Emma Hylland Mediås (20 år)
Studerer: Internasjonale studier på SV.
Favorittsted på UiO: Kafeen Uglebo på Sofus Bugges hus (god kaffe til 5kr)
3. kandidat: Adrian Tsui Gao (19 år)
Studerer: Internasjonale studier på SV
Favorittsted på UiO: Trappetårnene i tredje etasje på HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

 

 

 

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 19. jan. 2022 14:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere