English version of this page

Grønn liste (GL)

Infoplakat Grønn liste

Siden 2015 har Grønn Liste kjempet for et grønnere og mer bærekraftig universitet. Vi har fått gjennomslag for fokus på klima og miljø i universitetets strategi 2030 og gjort SiO grønnere. Vi er en veldig engasjert gjeng med studenter som ønsker at Universitetet i Oslo sitter i førersetet for å løse utfordringene vi står overfor i dag, og i fremtiden. Selv om vi står i en krevende pandemi som skaper helt nye og uforutsette utfordringer, så står vi fortsatt i en klima- og miljøkrise. Grønn Liste mener at UiO må være en del av løsningen på disse utfordringene.

Grønn Liste mener at Universitetet i Oslo i større grad må prioritere klima- og miljøkrisen, noe som krever hardt arbeid og innovasjon. For at universitetet skal følge opp det man har vedtatt i strategi 2030, så er det viktigere enn noensinne at UiO ansetter en klima- og miljøsjef for hele institusjonen. Grønn Liste går til valg på at universitetet skal kutte utslipp.Vi vet at det er vanskelig å vende gamle vaner, og derfor trenger vi sterkt og tydelig lederskap, som passer på at vi har ambisiøse prioriteringer og gjennomfører den handlingen som trengs. Grønn Liste vet at vi kan få dette til ved å ha fokus på de riktige prioriteringene, og ved å legge press på institusjonen.

Det er på høy tid at campus blir et grønnere, mer sosialt og mer inkluderende sted. UiO har blant annet mange tak som ikke får utnyttet potensialet sitt og derfor ønsker Grønn Liste å gjøre om disse potensielle grøntområdene til sosiale møteplasser som myldrer av både grønt liv og mennesker. Vi går også til valg for et mer inkluderende campus, som tar vare på mangfoldet av mennesker, og som tar vare på alt det andre livet rundt oss, i innbydende omgivelser.

Studenter lever under høyt press, og trenger at tjenester knyttet til psykisk helse er lett tilgjengelig. Studenter som skal utdannes og være med å bygge en grønnere fremtid trenger derfor gode tilbud som står klare for å hjelpe når det trengs. En grønn studenthverdag skal ikke være preget av psykisk uhelse og stress. Derfor ønsker vi i Grønn Liste at det blir mindre ventetid, mindre egenandel for hjelp til psykisk helse, og gå vekk fra skoleeksamen der dette er hensiktsmessig, som man har gjort det siste året. I en hektisk studiehverdag er det viktig at den psykiske helsen til studenter blir prioritert og ivaretatt.

De siste 6 årene med Grønn Listes tilstedeværelse viser at frivillig arbeid og studentpolitikk fungerer. Vi ser at det nytter, og gir oss ikke. Vi har flere gode løsninger, og er klare til å ta et tak for at det grønne skiftet kommer til live.  Hvis du ønsker å være en del av et universitet som er ledende i det grønne skiftet, i en by som tar vare på studentene sine, så er Grønn Liste valget for deg!

 

Topp 5 saker: 

 1. Ja til et grønt og sosialt campus NÅ

 2. Klima- og miljøsjef og bærekraftsavdeling for hele universitetet
 3. Prioriter studenters psykiske helse - kutt ventetid og egenandel
 4. UiO må tilrettelegge for at studenter og ansatte kan bidra til utslippskutt
 5. Hjemmeeksamen/ innleveringsoppgaver bør benyttes der det er mulig

 

Toppkandidater

1. kandidat: Charlotte Hjort (22 år)
Studerer: Japan studier på HF.
Favorittsted på UiO: Alle rommene jeg har leid for D&D Blindern og spilt rollespill i. Spesielt P.A.M.
2. kandidat: Adrian Leander Skagen (20 år)
Studerer: Rettsvitenskap på Juridisk fakultet
Favorittsted på UiO: Den gamle kattestallen utenfor Domus Bibliotheca. Hvis du vil ha et mer generelt sted kan du si rommene med skjønnlitteratur i kjelleren til HumSam-biblioteket.
3. kandidat: Annika Syverstad (21 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV.
Favorittsted på UiO: 3.etg på GS<3

 

   

   

   

  Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 19. jan. 2022 14:17
  Legg til kommentar

  Logg inn for å kommentere

  Ikke UiO- eller Feide-bruker?
  Opprett en WebID-bruker for å kommentere