English version of this page

Grønn liste (GL)

Grønn liste logo

 

Facebook GLInstagram GLStem her

Kontaktperson: 

Jonas Fløde eller styret


Topp 5 saker: 

  1. UiO skal bli et trivselsfremmende, menneskevennlig, og miljøvennlig sted.

  2. Natur/dyr må prioriteres foran vei, bil, og «pene gressplener»!
  3. Studentboliger skal være billige og miljøvennlige, fremfor «pompøse bygg».
  4. Digitale alternativer i studiene må prioriteres i tilretteleggingsløftet UiO trenger.
  5. Hvilerommene på UiO må forbedres og opplyses bedre om.

Gruppebilde GL

 

Grønn Liste er det grønne alternativet i studentvalget. Vi har allerede fått gjennomslag for klima- og miljøstrategi og -sjef(er). Nå trenger vi din stemme for å sørge for at UiO gjør tilstrekkelig arbeid for å kutte utslippene! Om det er ved å; kreve mer plass til dyr og natur på UiO, få inn mer plantebasert mat i SiO kantiner, eller holde UiO ansvarlig for det de lover kan du være sikker på at vi vet hvor vi skal legge energien vår.

For å gi noen konkrete saker er har fungerende kontorutstyr blir kasta i store lass, ansatte ved UiO flyr mer enn de burde, og UiO mangler tiltak på de største utslipps-postene sine. En av de tingene vi ønsker for å hjelpe både miljøet og studenter med dårlig råd er å bygge miljøvennlige og billige studentboliger. En langsiktig løsning kunne vært flere studentkollektiv.

Men Grønn Liste har også blitt mer opptatt av at UiO trenger et likestillingsløft for studenter med funksjonsnedsettelser. Siden i fjor har vi jobbet målrettet for å tilrettelegge for at flere vil få muligheten til å gå på universitetet og ha en reell sjans for å fullføre ønsket grad. I dette arbeidet ligger det ønsker om gode hvilerom, kjønnsnøytrale toalett/ammerom, og selvfølgelig kort ventetid hos SiO Helse (spesielt psykisk helse).

Vi i Grønn Liste ser også at mange de nye digitale tilbudene som har dukket opp under pandemien har vært til hjelp for mange med funksjonsnedsettelser. Vi ønsker derfor å sørge for at tilbudene beholdes eller forbedres. Vi vil kreve at forelesere skal legge ut forelesninger, vi skal kjempe for at flere kan få eksamen med hjelpemidler og hjemmeeksamen, og det skal alltid finnes digitale grupper/kollokvier/seminar som ett alternativ for de mange som sliter med å møte fysisk. Vi ønsker ikke at det fysiske tilbudet skal forsvinne, men det må finnes alternativer som gjør at vi ikke mister gode studenter.

Grønn Liste krever langsiktige og gode løsninger, det er ikke en selvfølge at Universitet eller SiO går i en grønn retning. Stem på oss for en menneskevennlig og koselig studenthverdag.


Toppkandidater

Charlotte Hjort
1. kandidat: Charlotte Hjort (24 år)
Studerer: Master i Japan-studier på HumSam
Favorittsted på UiO: På evig jakt etter veilederen min i P.A.M. 3. etasje
2. kandidat: Jonas Fløde (25 år)
Studerer: Matematikk, partifelle differensialligninger på MatNat
Favorittsted på UiO: RF-kjelleren
3. kandidat: Embla Imset (26 år)
Studerer: Master i Biovitenskap på MatNat
Favorittsted på UiO: Urtehagen utenfor KB

Ta kontakt med listeleder Jonas Fløde eller styret om du lurer på noe mer.

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 27. okt. 2022 14:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere