Studentparlamentet støtter klimastreiken!

Klimaendringene er vår tids største utfordring, og en samlet forskningsverden peker på katastrofale konsekvenser dersom vi ikke klarer å holde oppvarmingen under 1,5o C. FNs klimapanel, IPCC, sier vi må redusere utslippene med 45 % innen 2030, basert på 2010-nivå for å nå dette målet. På tross av dette fortsetter utslippene av klimagasser å øke.

For å rette oppmerksomhet på problemet har 16 år gamle Greta Thunberg denne høsten inspirert en hel verden gjennom hennes skolestreik for klimaet. Siden hun satte seg ned foran den svenske Riksdagen før valget i fjor, har tusenvis av skoleelever i en rekke land fulgt hennes eksempel.

Inspirert av Thunberg arrangeres det i vår også studiestreiker foran Stortinget hver fredag.

Studentparlamentet er lei av politikere som ikke handler, på tross av klare advarsler fra verdens klimaforskere, og mener at som studenter ved landets fremste kunnskapsinstitusjon bør vi aktivt støtte opp under Thunbergs initiativ.

Studentparlamentet ved UiO

•  støtter studiestreiken for klima og oppfordrer studenter og ansatte til å delta på demonstrasjonene på Eidsvolls plass
  • krever at UiO skal være fleksible rundt obligatorisk aktivitet for å legge til rette for at studenter kan delta i klimastreiken
  • vil selv være med å mobilisere til streiken gjennom sosiale medier og eventuelle andre tiltak