Gjør Eilert Sundts hus døgnåpent for alle studentene

Studentene mangler i dag et sted hvor de kan sitte å lese når timeplanen ikke passer med åpningstidene på campus. Studentene har mye å rekke over, og timeplaner som skal gå opp for studier, jobb og fritid. Studentparlamentet ønsker at studentene skal ha størst mulig frihet i studiehverdagen sin, derfor mener vi at studentene bør få full kontroll over når og hvor de leser.

Ved UiO i dag slukkes lyset og alarmen slås på 23.00, om ikke tidligere. Det er på tide å få på plass et døgnåpent tilbud, og gi studentene kontrollen over egen timeplan. Det er ikke alle studenter som kan lese hjemme og ikke alle studenter som kan lese på dagtid.

Døgnåpne lesesaler er ikke et umulig prosjekt. Flere høgskoler og universiteter har dette tilbudet, blant annet Universitet i Stavanger, NHH, OsloMet og BI i Trondheim. Med strøm og tilrettelegging kan også UiO gi studentene dette tilbudet.

Studentparlamentet foreslår Eilert Sundts (ES) hus for å få på plass et døgnåpent tilbud for studentene. Ved Eilert Sundt benyttes allerede studentkortene ved dørene for å komme inn mellom klokken 18 og 23 for bachelor studentene, til 24 for masterstudentene. Denne tiden bør utvides til et døgnåpent tilbud og tilgang bør gis til alle studenter i den utvidede perioden. Bygget har heller ikke et fungerende bibliotek som gjør at det ikke vil være behov for bemanning i åpningstiden. Bygget har mange lesesalsplasser og læringsoaser, mest sannsynlig nok til å dekke behovet på kveldene. I tillegg til leseplasser gir ES mulighet for et utvidet mattilbud i eksamensperiodene ved mulighet for å utvide åpningstidene i byggets kantine.

Studentparlamentet mener:

• at UiO skal gjøre Eilert Sundts hus døgnåpent for studentene.
  • det bør være utvidede åpningstider i kantinen på Eilert Sundts i eksamensperioden.
  • at UiO skal få på plass en døgnåpen lesesal innen våren 2019.
  • at UiO må få på plass et midlertidig tilbud mens Eilert Sundts hus er under oppussing.
  • Arbeidsutvalget skal jobbe for å bedre kollektivtilbudet til campus i tider hvor dette er dårlig eller ikke-eksisterende.
Publisert 19. nov. 2018 14:22 - Sist endret 19. nov. 2018 14:22