UiO-studentene kritiske til skjev kjønnsbalanse

I dag ble søkertallene til høyere utdanning offentliggjort. Helseprofesjonene på UiO, studier med kritisk skjev kjønnsbalanse, er i år også blant de mest populære i Norge. Studentparlamentet ved UiO kritiserer Kunnskapsdepartementet for å stoppe universitets planer om innføring av kjønnskvotering.

UiO har forsøkt ulike virkemidler for å bedre kjønnsbalansen og har erfart at det er behov for mer kraftfulle tiltak for reell endring. Når universitetets kunnskapsgrunnlag er så godt er det overraskende at Kunnskapsdepartementet drar i bremsen for kvotering, sier Susann A. Biseth-Michelsen, leder av Studentparlamentet.

Kvotering må til for å skape varig endring. Likestilling handler om å skape et mangfoldig samfunn hvor alle har like muligheter. UiO, som en av Norges største utdanningsinstitusjoner, har et samfunnsansvar å bidra til sosial utjevning gjennom utdanning.

Studier med overrepresentasjon av ett kjønn bør kunne innføre kvotering dersom de mener det er hensiktsmessig. UiO skal kunne innføre kjønnskvotering på studier der de mener det er nødvendig uten at Kunnskapsdepartementet stopper dem i prosessen.

Likestilling i utdanning er viktig for samfunnet som helhet, sier leder av Studentparlamentet, Susann A. Biseth-Michelsen.

For ytterligere kommentarer, kontakt leder i Studentparlamentet ved UiO
Susann Andora Biseth-Michelsen