Valg til øvrige verv på konstituerende møte

På konstituerende møte i Studentparlamentet ved UiO velges tillitsvalgte til Studentparlamentets arbeidsutvalg og Studentparlamentets interne komiteer. I tillegg velges det tillitsvalgte til sentrale styrer og utvalg ved UiO. 

 

Alle som stiller til valg på konstituerende møte får mulighet for å presentere seg for Studentparlamentet. Har du ikke mulighet til å komme på konstituerende møte for å presentere deg, kan du sende inn en kort presentasjon av deg selv og din motivasjon for å stille til valg i forkant. Dette sendes i dette skjema. Presentasjonen blir lest opp for salen under den/de aktuelle valgsakene. Skjema og frist for å sende inn presentasjon på forhånd kommer. 

I oversikten nedenfor finner du alle de spennende vervene du kan stille til! Still til valg gjennom dette skjema før valgsaken åpnes under Studentparlamentsmøtet torsdag 25. mai 2023.

 

VALG AV FEM REPRESENTANTER TIL STUDENTPARLAMENTETS UNDERVISNINGSPRISKOMITÉ

5 medlemmer som oppnevnes av Studentparlamentet

Antall møter i året (ca.): 3

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Priskomiteen skal gå gjennom de innkomne nominasjonene til undervisningsprisen og velge en vinner blant dem. Etter at nominasjonsperioden er over kommer Arbeidsutvalget til å finne et passende tidspunkt hvor komiteen samles, konstituerer seg og arbeider med nominasjonene.

 

 

UTDANNINGSKOMITEEN (UK) VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant for to år og 1 studentrepresentant for ett år

Studie- og læringsmiljøansvarlig sitter i utdanningskomiteen i kraft av sitt verv

3 vararepresentanter for ett år, velges i prioritert rekkefølge

Antall møter i året (ca.): 6

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24 for representant og 01.07.23-30.06.24 for varaer

 

Beskrivelse av vervet:

Utdanningskomiteen er et rådgivende organ for universitetsstyret/universitetsledelsen i spørsmål som gjelder universitetets studie- og utdanningstilbud. Komiteen er en av Universitetets viktigste arenaer for diskusjon, og studentene i komiteen bringer med seg unike og verdifulle synspunkter som er avgjørende UiOs utdanningskvalitet. Diskusjonstemaer i UK er blant annet sammensetningen av studie- og utdanningstilbud, system for kvalitetssikring, tiltak som fremmer internasjonalisering og andre aktuelle utdanningspolitiske spørsmål. En gang i semesteret arrangerer Utdanningskomiteen lunsj til lunsj-seminar med et overordnet utdanningspolitisk tema.

 

Utdanningskomiteen ledes av prorektor for utdanning, og består av studiedekaner fra alle fakultetene, representanter fra LINK og Universitetsbiblioteket samt tre studenter. Studie- og læringsmiljøansvarlig i SP/AU har en av disse plassene i kraft av sitt verv.

 

Les mer om komiteen her:

https://www.uio.no/om/organisasjon/utvalg/utdanningskomiteen/

 

 

LÆRINGSMILJØUTVALGET (LMU) VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant for to år og 1 studentrepresentant for ett år

Studie- og læringsmiljøansvarlig sitter i LMU i kraft av sitt verv, og ett påfølgende år (totalt to år)

4 vararepresentanter for ett år, velges i prioritert rekkefølge

Antall møter i året (ca.): 6

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24 for representant og 01.07.23-30.06.24 for varaer

 

Beskrivelse av vervet:

Læringsmiljøutvalget er et rådgivende organ for universitetsstyret/universitetsledelsen i spørsmål som gjelder studentenes fysiske og psykososiale læringsmiljø. Læringsmiljøutvalget er en av universitetets viktigste diskusjonsarenaer for aktivitet knyttet til områdene som UiO disponerer, og områder hvor det skjer undervisningsaktiviteter i regi av UiO, dvs. alt som ikke er direkte faglig. Studentene i utvalget bringer unike og verdifulle synspunkter inn i diskusjonene. Utvalget er lovfestet i UH-loven § 4-3.

 

Læringsmiljøutvalget skal i sitt arbeid ha kontakt med studentorganene sentralt og på fakultetsnivå om spørsmål som angår studentenes sikkerhet og velferd samt aktivt innhente informasjon fra miljøene ved å gjøre seg kjent med aktuelle studentevalueringer og lignende. I tillegg har de et særlig ansvar for oppfølging av handlingsplan for studenter med funksjonshemming og aktivt holde universitetsledelsen orientert om områder med særlig behov for tiltak for bedre læringsmiljø..

 

Læringsmiljøutvalget består av fire representanter fra institusjonen (Universitetet) og fire representanter fra studentene. Ledervervet går på omgang mellom de to gruppene hvert annet år. Studentparlamentet velger hvert år to studenter som sitter i to år, hvor av den ene plassen automatisk går til studie- og læringsmiljøansvarlig.

 

Les mer som utvalget her: https://www.uio.no/om/organisasjon/utvalg/laringsmiljoutvalget/

 

 

LEDER AV LÆRINGSMILJØUTVALGET (BLANT LMU-REP)

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

Beskrivelse av vervet:

Ledervervet i Læringsmiljøutvalget (LMU) går på omgang mellom studentene og institusjonen, og i perioden 2023-24 skal utvalget ledes av en student. Leder velges blant de fire faste studentrepresentantene i utvalget. Leder har en sekretær som bistår i saksforberedelser, ol..

 

 

BIBLIOTEKSTYRET VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter

2 vararepresentanter i prioritert rekkefølge 

Antall møter i året (ca.): 4

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Bibliotekstyret er styrende organ for Universitetsbiblioteket, med underliggende avdelinger på fakultetene. Styret skal fastsette overordnede mål. prioriteringer og strategier for virksomheten, innenfor rammen av gjeldene lover, forskrifter og reglement, og vedtak fattet av Universitetsstyret. Bibliotekstyret er særs studentvennlige, og ser på studentinnspill som verdifullt og helt nødvendig. Rådet består av representanter fra ulike fakulteter, samt to studenter. 

 

Les mer om styret her: https://www.ub.uio.no/om/organisasjon/biblioteksstyret/

 

 

UNIVERSITETET I OSLOs NEMD FOR STUDENTSAKER

2 studentrepresentanter

2 personlige vararepresentanter

Antall møter i året (ca.): 8-10

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

UiOs nemd for studentsaker er institusjonens øverste klageorgan og fatter endelig vedtak i alle studentrelaterte saker vedrørende klager på enkeltvedtak og klager over formelle feil, i tillegg til saker som gjelder mistanke om fusk/forsøk på fusk og andre saker som berører utestengning fra institusjonen. Den som blir valgt må ha god kjennskap til reglene til universitetet, særlig de regler som ofte brukes i forbindelse med fusk, dårlig karakter, utestengning, opptak osv.

 

Les mer om nemnda her: https://www.uio.no/om/organisasjon/utvalg/klagenemnda/

 

 

SKIKKETHETSNEMNDA VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter (ingen varaer)

Antall møter i året (ca.): 1-4, men behandler kun saker ved behov

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Skikkethetsnemnda skal vurdere saker der studenter blir ansett ikke skikket til å inneha en jobb de utdanner seg for etter studiet. Det er utarbeidet en forskrift fra departementet som fastsetter hvilke studier som krever skikkethetserklæring, dette er i hovedsak helse- og sosialfagsutdanninger, pedagogiske studier rettet mot barn, og teologi. Det er en fordel om studentene i Skikkethetsnemnda har bakgrunn fra de studieretningene som dekkes av forskriften.

 

Les mer om nemnda her: https://www.uio.no/om/organisasjon/utvalg/skikkethetsnemnda/

 

 

DET SENTRALE VALGSTYRET VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 4

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24


Beskrivelse av vervet:

Valgstyret er øverste organ for klagesaker ved valg på UiO, og innstiller på godkjenning til aktuelt organ.

 

Valgstyret består av fire personer, en vitenskapelig ansatt, en teknisk/administrativt ansatt, en midlertidig ansatt (stipendiat) og en student. Den som blir valgt bør ha god kjennskap til UiOs valgreglement. Studentparlamentet innstiller til Universitetsstyret på dette vervet, som igjen oppnevner til styret.  

 

 

STYRET FOR NATURHISTORISK MUSEUM

2 studentrepresentanter

2 personlige vararepresentanter

Antall møter i året (ca.): 5

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

Kjønnskvotering: Det skal velges en av hvert kjønn til dette styret.

 

Beskrivelse av vervet:

Naturhistorisk museum (NHM) er Norges største samling av naturhistoriske objekter. NHM omfatter Botanisk hage og Zoologisk museum, Botanisk museum og Geologisk museum.  Institusjonen skal være i samfunnets tjeneste og forvalte og formidle naturvitenskapelig informasjon til et bredt publikum, så vel som til vitenskapelige kolleger i inn- og utland. Styret legger strategier for hvordan disse målene kan nås. NHM har ca. 150 ansatte og et basisbudsjett på rundt 115 millioner, i tillegg til prosjektbudsjetter.

 

Vervet er honorert.

 

Les mer om styret her: https://www.nhm.uio.no/om/organisasjon/styret/

 

 

STYRET FOR KULTURHISTORISK MUSEUM

2 studentrepresentanter

2 personlige vararepresentanter

Antall møter i året (ca.): 7

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

Kjønnskvotering: Det skal velges en av hvert kjønn til dette styret.

 

Beskrivelse av vervet:

Kulturhistorisk museum (KHM) består av Historisk museum og Vikingskipshuset. Museets primære virke er forskning, samling og formidling innen konservering, arkeologi, numismatikk, runologi, sosialantropologi og etnografi. KHM består i dag av seks seksjoner og flere underavdelinger.

 

Kulturhistorisk museums høyeste organ er styret. Styret har ansvar for å legge overordnede mål og planer, prioriteringer og strategier for virksomheten, innenfor rammen av gjeldende lover.  Regler og vedtak fattet av Universitetsstyret legger føringer for museumsstyret. KHMs styre møtes vanligvis syv ganger i året.

 

Les mer om styret her: https://www.khm.uio.no/om/organisasjon/styret/

 

 

 

STYRET FOR LINK – SENTER FOR LÆRING OG UTDANNING VED UNIVERSITETET I OSLO

2 representanter for ett år

2 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 2

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

LINK - Senter for læring og utdanning er et tverrfaglig senter som gjennom videreutvikling av undervisning bidrar til studentenes læringsutbytte. LINK har som hovedoppgave å bidra i UiOs systematiske arbeid med utdanningskvalitet. Senteret skal samarbeide tett med fakultetene i deres kvalitetsarbeid og har et særlig ansvar for å sikre god kunnskapsdeling der hvor tverrfaglige erfaringer møtes på tvers av instituttgrenser.

 

Styret - Faglig leder rapporterer til styret som treffer beslutninger i faglige spørsmål. Styrings- og organisasjonsmodell evalueres etter to år.

 

Les mer om senteret her: https://www.uio.no/link/

 

 

 

STYRET FOR DEN INTERNASJONALE SOMMERSKOLE VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter

2 personlige vararepresentanter

Antall møter i året (ca.): 3

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Den internasjonale sommerskole (ISS) har i en periode på seks uker hver sommer et bredt kurstilbud innen hovedsakelig humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag for ca. 600 studenter fra rundt 100 land.  I tillegg til den faglige virksomheten tilbys kultur- og ekskursjonsprogram. ISS har også undervisningsvirksomhet i høst- og vårsemestrene innenfor norsk språk og samfunnsfag.

 

Styret er det øverste organet for ISS. Styret utformer og iverksetter overordnet strategi for ISS.

 

Les mer om styret her:

https://www.uio.no/english/studies/summerschool/about/people/board/

 

 

BEDØMMELSESKOMITEEN FOR UTDANNINGSFAGLIG KOMPETANSE VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant for to år

1 studentrepresentant for ett år

Funksjonstid er perioden: 01.08.23-31.07.24

 

Bedømmelseskomiteen vurderer søknader til meritterte undervisere. De meritterte underviserne skal bidra til å styrke kollegiale fellesskap rundt undervisning ved UiO, fremme nytenkning rundt organisering og gjennomføring av undervisning, og bidra til kunnskapsutvikling på undervisningsområdet. 

 

Søknadsfristen til meritteringsordningen er 1. september og komiteen skal levere sin innstilling innen 1. november. Litt avhengig av antall søknader vil denne perioden kunne bli meget intensiv. LINK avholder et søkerseminar 22. juni kl. 13-15. Vi anbefaler på sterkeste av studentmedlemmene som utpekes deltar på dette seminaret.

 

Studentrepresentanter som ikke er frikjøpt på heltid honoreres oppdraget.

 

 

HOVEDBRUKERGRUPPEN I LIVSVITENSKAPSBYGGEPROSJEKTET VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter for ett år

1 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 12

Funksjonstid er perioden: 01.08.23-31.07.24

 

Beskrivelse av vervet:

Hovedbrukergruppen ledes av viserektor. Gruppen er et rådgivende organ og skal:

  • vurdere fremlagte forslag fra temabrukergruppene
  • kvalitetssikre at de fremlagte forslag fra temabrukergruppene er i samsvar med vedtatte rammer for prosjektet og i samsvar med virksomhetens mål for det nye bygget vurdere eventuell prioritering eller dissens som ikke er løsbar på temagruppenivå

 

Les mer om byggeprosjektet her:

https://www.uio.no/forskning/satsinger/livsvitenskap/om/bygg/

 

 

TEMABRUKERGRUPPEN FOR UNDERVISNINGSAREALER OG LÆRINGSMILJØ I LIVSVITENSKAPSBYGGEPROSJEKTET VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter for ett år

1 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 12

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Gruppenes mandat er:

  • å levere informasjon til utforming av bestemte funksjoner
  • å vurdere utformingsforslag fra Statsbygg / prosjekteringsgruppen
  • å levere informasjon og innspill innenfor de gjeldende rammer for prosjektet

 

Temabrukergruppene har en innstillende rolle. Lederne av de tematiske brukergruppene legger

fram hovedtrekkene i sitt arbeid for hovedbrukergruppen for drøfting og innspill.

 

Les mer om byggeprosjektet her:

https://www.uio.no/forskning/satsinger/livsvitenskap/om/bygg/

 

 

SASAKAWA-FONDET

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 2

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Skandinavia - Japan Sasakawa Fondet har til formål å styrke samarbeidet og de vennskapelige forbindelsene mellom Japan og de nordiske land. Dette søkes i hovedsak realisert gjennom støtte til forskning og studiereiser innen teknologi og medisin, humaniora og samfunnsfag, kunst og journalistikk. 

 

Fondet besitter studentstipender knyttet til bl.a. humaniora og samfunnsvitenskapelige fag.

 

Les mer om fondet her: https://unifor.no/stiftelser/the-ryoichi-sasakawa-young-leaders-fellowships-fund/

 

 

UNIVERSITETET I OSLOS SCHOLARS AT RISK-KOMITÉ (SAR-KOMITÉ)

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): Minst ett

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

SAR-komiteen er en rådgivende komité for UiOs samarbeid med Scholars at Risk, et internasjonalt universitetsnettverk som gir midlertidige arbeidsmuligheter for akademikere som ikke kan utføre sitt vitenskapelige arbeid i hjemlandet, på grunn av sensur eller trusler. Komiteen skal gi råd til Universitetsdirektøren rundt disse spørsmålene:

  • Vurdere potensielle SAR-kandidater til å hospitere ved UiO samt rekruttere og følge opp mottakerenheter.
  • Initiere og koordinere eventuelle andre aktiviteter ved UiO relatert til Scholars at Risk.
  • Søke samarbeid med andre organisasjoner som kan støtte opp om universitetets arbeid for akademisk frihet og samarbeid med Scholars at Risk.

 

Alle komiteens medlemmer meldes på Scholars at Risks interne kommunikasjonskanaler, som også gir tilgang til sensitiv informasjon som må behandles konfidensielt. Komiteen velger selv egnede samarbeidsmåter. Dersom det ikke finnes SAR-kandidater, eller andre SAR-relaterte aktiviteter på UiO, vil det ikke være aktivitet i komiteen.

 

Les mer om SAR-komiteen her: https://www.uio.no/for-ansatte/nettverk-moter/los-enhetene/uios-komite-for-scholars-at-risk/

 

 

UIO: ENERGI OG MILJØ

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 2-4

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

UiO:Energi og miljø er en av UiOs tre tverrfaglige satsinger. Målet er å fremme nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer. Satsingen het UiO:Energi frem til 2023. 

 

UiO:Energi og miljø er en plattform for samfunnskontakt på energifeltet, og bringer industri, studenter, myndigheter og forskningspartnere sammen. Målet er å stimulere til innovative og kreative løsninger for omstilling. Strategisk støtte gis for å fremme nytt samarbeid og nye forskningsprosjekter gjennom finansiering, workshops og åpne forelesninger.

 

UiO:Energi og miljø koordinerer energiforskning-, utdanning og kommunikasjon og samfunnskontakt ved Universitetet i Oslo. De er en pådriver for forskningsprosessen ved å fremme samarbeid på tvers av fagfelt, med andre forskningsinstitusjoner og med ikke-akademiske partnere.

 

Mandat:

Styret skal behandle saker som har betydning for etablering og realisering av satsingen. Innenfor rammen av UiO:Energi og miljøs mandat, budsjett og andre overordnede føringer gitt av Universitetsstyret eller rektor (se spesielt vedtak om etablering, Universitetsstyret, V-sak 6, Saksnr. 2012/4296) - skal styret selv fatte vedtak i følgende saker:

    • Godkjenning av budsjettet for UiO:Energi og miljøs virksomhet
    • Godkjenning av overordnede faglige rammer og strategier samt overordnet organisering av virksomheten
    • Retningslinjer og prinsipper for tildeling av såkorn- og strategiske midler
    • Tiltak for UiO:Energi og miljøs arbeid med å fremme forskning, utdanning, innovasjon og utadrettet virksomhet
    • Godkjenning av årsregnskap og årsrapport for UiO:Energi og miljøs virksomhet

 

Styret skal behandle og gi tilråding i spørsmål om større organisatoriske endringer som berører UiO:Energi og miljø (herunder eventuelle forslag til sammenslåing av UiO:Energi og miljø med andre tiltak/enheter), og gi innspill til UiO om overordnede strategier og disposisjoner som vil omfatte eller ha stor betydning for UiO:Energi og miljøs arbeidsfelt.

 

Les mer om styret her: https://www.uio.no/forskning/satsinger/uio-energi-og-miljo/index.html

 

 

UIO:LIVSVITENSKAP

2 studentrepresentanter for ett år, en fra MN/MED/OD og en fra HF/JF/SV/TF/UV

2 vararepresentanter for ett år i prioritert rekkefølge 

Antall møter i året (ca.): 8

Funksjonstid er perioden: 01.08.23-31.07.24

 

Beskrivelse av vervet:

Livsvitenskapssatsingen har ansvar for å implementere UiOs strategi for livsvitenskap, og skal planlegge sin aktivitet basert på livsvitenskapsstrategiens overordnede perspektiver innen de seks vedtatte innsatsområdene:

  1. Styrke kvalitet og samhandling i forskning,
  2. Rekruttere, utdanne og utvikle talenter,
  3. Fremme innovasjon innen livsvitenskap for miljø og helse,
  4. Livsvitenskap, etikk og samfunn,
  5. Samspill og internasjonalisering, og
  6. Infrastruktur.

 

Les mer om styret her:

https://www.uio.no/forskning/satsinger/livsvitenskap/om/organisasjon/styret/mandat-styret-uio-livsvitenskap.html

 

 

UIO:DEMOKRATI

1 representant for ett år

1 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 4

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

 

UiO:Demokrati er en satsing ved Universitetet i Oslo. Satsingen skal bidra til tverrfaglig demokratiforskning, i perioden 2023 til 2030. En frittstående etterfølger av satsingen UiO:Norden

 

Les mer om styret her:  https://www.uio.no/forskning/satsinger/demokrati/om/

 

 

 

STYRET I FORUM FOR VITENSKAPSTEORI VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 3

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Området for virksomheten omfatter alle former for vitenskapelig studier av vitenskap og vitenskapsfilosofi.

 

Forum for vitenskapsteori er et interfakultært og tverrfaglig forum som har som formål å bidra til åpen og kritisk debatt rundt vitenskapsteoretiske spørsmål. De formidler forskning innen alle former for vitenskapsstudier. Dette inkluderer vitenskapsfilosofi, vitenskapshistorie, vitenskapssosiologi samt vitenskapsetikk og forskningspolitikk.

 

Styret organiserer seminarer knyttet til fagfeltene. Styret for forum for vitenskapsteori er tilknyttet Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk, og arrangerer seminarer 1-2 ganger i året.

 

Les mer om styret her:

https://www.uio.no/forskning/aktuelt/arrangementer/gjesteforelesninger-seminarer/vitenskapsteori/om-oss/

 

 

STYRET FOR SENTER FOR TVERRFAGLIG KJØNNSFORSKNING VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 6-8

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) er et universitetssenter som har som overordnet formål å drive tverrfaglig forskning, undervisning og formidling innen kjønnsforskningsfeltet, samt å stimulere til kjønnsforskning ved universitetets grunnenheter.

 

Styret har ansvar for at sentrets målsetninger følges opp, i tillegg til økonomisk ansvar og andre typiske styreoppgaver.

 

I styret møter to studentrepresentanter, en fra Studentparlamentet og en fra STK.

 

Les mer om styret her: https://www.stk.uio.no/om/organisasjon/styret/

 

 

UTVALG FOR NORD-SØR SAMARBEID VED UNIVERSITETET I OSLO

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 3- 4

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Utvalget koordinerer UiOs samarbeid med universiteter i utviklingsland og innstiller på søknader om økonomisk støtte fra Nasjonalt Utvalg for Utviklingslandsrelatert forskning (NUFU). Utvalgets administrasjon er Senter for Utvikling og Miljø (SUM).  Utvalget har ca. 4 møter i året.

 

Les mer om utvalget her: https://www.uio.no/for-ansatte/nettverk-moter/los-enhetene/nord-soer-utvalget/

 

 

ANSETTELSESUTVALGET FOR VITENSKAPELIGE STILLINGER UTEN

FAKULTETSTILKNYTNING VED UNIVERSITETET I OSLO

1 representant for ett år

1 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): <1

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Tilsettingsutvalget behandler tilsetting i vitenskapelige stillinger uten fakultetstilknytning. Tilsettingsutvalget behandler alle tilsettingssakene skriftlig. Sekretariatet forbereder og koordinerer behandlingen.

 

Les mer utvalget her:

https://www.uio.no/for-ansatte/nettverk-moter/ansettelse/ansettelsesutvalget/

 

 

NETTVERK FOR STUDENTREKRUTTERING VED UNIVERSITETET I OSLO

1 representant for ett år

1 personlig vara for ett år

Antall møter i året (ca.): <1

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Alle fakultetene har oppnevnt representanter som møtes i et nettverk for studentrekruttering. Nettverket koordineres av Avdeling for fagstøtte.

 

Les om mandatet her:

https://www.uio.no/for-ansatte/nettverk-moter/los-enhetene/studentrekruttering/mandat/

 

 

RESSURSGRUPPE FOR TROS- OG LIVSSYNSPRAKSIS VED UNIVERSITETET I OSLO

2 studentrepresentanter

2 personlige vararepresentanter

Antall møter i året (ca.): 5

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Ressursgruppen skal, innenfor rammene av overordnede føringer og plandokumenter ved UiO legge til rette for religions og livssynsmangfoldet ved UiO ved å:

  • ivareta de praktiske utfordringene ved å utrede, foreslå og gjennomføre praktiske tiltak ved behov, samt evaluere disse.
  • fremme saker av prinsipiell karakter til overordnede organer og ved behov delta i drøftinger.
  • være i dialog og samarbeid med religions- og livssynsmangfoldet ved UiO og holde seg orientert om miljøer, aktuelle saker, lovgivning, politikk og erfaringer innenfor arbeidsfeltet.
  • kartlegge og systematisere erfaringer og utfordringer. Innhente intern og ekstern kompetanse fra for eksempel relevante fagmiljøer, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) og Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).
  • tilrettelegge for erfaringsutvekslingsseminar en gang i året med de instanser som gjennom sitt arbeid med læringsmiljøet kommer i berøring med religions- og livssynsmangfoldet, for eksempel UiOs fakultet, sentre og aktuelle administrative enheter, SiO, og eventuelt andre aktuelle samarbeidspartnere.

 

Ressursgruppen rapporterer årlig til Læringsmiljøutvalget om sitt arbeid.

 

Les mer om ressursgruppen her:

https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/laeringsmiljo/ressursgrupper/livssynsgruppen/

 

 

STYRET FOR OSLOFORSKNING

1 representant for ett år

1 personlig vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 4

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Osloforskning er et samarbeid mellom UiO og Oslo kommune som skal fremme forskning og rekruttering til forskning med Oslo som tema. Dette gjøres hovedsakelig ved å gi prosjektstøtte til Oslo-relatert forskning og forskningsformidling, samt arrangere et årlig vårseminar. Som styremedlem vil hovedoppgaven din være å delta i behandlingen av innkomne prosjektstøttesøknader, samt bidra i planleggingen av faglige arrangementer.

 

Les mer om styret her: https://www.sv.uio.no/iss/forskning/om/osloforskning/om-osloforskning/

 

 

KUNSTFAGLIG RÅD VED UNIVERSITETET I OSLO

1 representant for ett år

1 personlig vara for ett år

Antall møter i året (ca.): <1

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

I 2016 ble det opprettet et kunstfaglig råd ved UiO. Rådet har rådgivende myndighet i saker som berører universitetets kunst i bygninger og uteområder.

 

Mandat:

Rådet skal ha rådgivende myndighet i saker som berører universitetets kunst i bygninger og

uteområder.

Rådet skal:

  • innstille til vedtak ved nyinnkjøp over kr 100.000
  • gi råd i UiOs egne utsmykkingsprosjekter
  • vurdere tilbud om kunstneriske gaver og eventuell plassering

 

Universitetets kunstansvarlige er rådets leder og sekretær. Medlemmer er professor i kunsthistorie Bente Larsen, billedkunstner Beathe C. Rønning og studentrepresentant (valgt av Studentparlamentet).

 

 

 

TILDELINGSKOMITEEN FOR UNIVERSITETET I OSLOS AKTIVITETSMIDLER

1 representant for ett år

1 vara for ett år

Antall møter i året (ca.): 2

Funksjonstid er perioden: 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

Universitetets aktivitetsmidler overføres hvert år fra Universitetet i Oslo til Studentsamskipnaden i Oslo v/ SiO Foreninger. Midlene bevilges til å støtte sosiale, kulturelle og faglig relaterte studentaktiviteter ved universitetet, og til å legge forholdene til rette for disse.

 

Universitetets aktivitetsmidler skal bidra til å:

  • Stimulere studentenes faglige utvikling og styrke integreringen av fag og fritid.
  • Bidra til studentenes modning, kunnskap og praktiske ferdigheter.

 

Midlene fordeles to ganger i året. Søknadsfristene er: 15. mars og 15. oktober.

 

Midlene fordeles av en tildelingskomité som består av 

  • Leder av Kulturstyret (eller et annet Kulturstyre-medlem som er UiO-student utpekt av Kulturstyret dersom lederen ikke er UiO-student)
  • En representant oppnevnt av Fagstøtteavdelingen ved UiO
  • En representant oppnevnt av Studentparlamentet ved UiO

Les mer om tildelingen her: https://www.sio.no/foreninger/finansiering

 

STYRET FOR DEN WEIS-ROSENKRONESKE STIFTELSE

1 studentrepresentant

1 vararepresentant

Antall møter i året (ca.): 2

Funksjonstiden er fra 01.07.23-30.06.24

 

Beskrivelse av vervet:

UiO eier Baroniet i Rosendal. Stiftelsen har ansvar for driften. Det er vanlig at kandidater til dette vervet lanserer seg selv på konstituerende møte. Tradisjonelt har det vært et verv for studenttillitsvalgte som tidligere har hatt andre sentrale verv, og blir sett på som et «siste verv» man stiller til.

Det legges opp til at de som stiller til styret holder en brennende valgtale.

 

Les mer om stiftelsen her: https://www.baroniet.no/om-stiftelsen/

 

Ta kontakt med leder Oline Marie Sæther eller daglig leder Anne Aase-Mæland om du har spørsmål.

Publisert 15. apr. 2021 09:47 - Sist endret 22. mai 2023 10:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere