English version of this page

Moderat liste (ML)

Vi kjemper for mer frihet & et grønnere UiO. Vi vil sette mental helse på dagsorden. Vi ønsker billigere pensum & mat gjennom konkurranse. Det burde være mer praksis imens en studerer. Du kan lese vår plan for gjennomføring under. 

Er du enig? Husk å benytte stemmeretten under studentvalget 8.-14. april!

Vi ønsker å høre hva du mener. Har du en sak du mener vi bør kjempe for eller har du lyst til å være med på laget? Ta gjerne kontakt med oss ved vår Facebook side. Godt valg!

Våre hjertesaker

Frihet for studenten 

Du bør kunne bestemme over egen studiehverdag. Derfor vil vi ha døgnåpne lesesaler & treningssentre. Forelesningene bør tas opp på video, pandemi eller ei, slik at du får større fleksibilitet i hverdagen. Vi vil at du skal ha frihet til å velge selv hvilke emner du skal ha, derfor vil vi gjøre Exphil valgfritt. Slik gjør vi studiehverdagen mer relevant & tilpasset hver enkelt student.

Et grønt universitet 

Vår visjon er at UiO bør bli et ledende universitet i kampen for klima. Tidligere har vi i Moderat Liste fått gjennomslag for å få bysykler på Blindern, kildesortering på universitetet & at Villa Eika ble sertifisert som miljøfyrtårn. 

Som lokalt klimatiltak vil vi kutte utslipp ved at hele UiO skal bli fylle kravene som Miljøfyrtårn. Vi må ta internasjonalt ansvar for kloden & UiO bør derfor jobbe for å bli verdensledende innen grønn innovasjon. Forskningen vi produserer kan være frøet for den teknologien som løser klimakrisen. Vi må styrke alle våre institutter som bidrar i kampen mot klimakrisen & jobbe for mer internasjonalt akademisk samarbeid på feltet. På den måten kan vi gjøre en global forskjell.

Psykisk helse på alvor 

Vi er mange som har fått kjenne på mer ensomhet & isolasjon under pandemien. Særlig vi studenter har vært ekstra sårbare da vi oftere bor på små enerom langt borte fra familie. Dette viser oss hvor viktig det er å ta psykisk helse på alvor. Mange opplever å ikke få den psykiske hjelpen en trenger. Enten fordi en ikke vet hvor en kan få hjelp, eller at hjelpen er vanskelig å få. Her må vi jobbe både proaktivt ved å sikre flere sosiale møteplasser både under & etter korona. Samt sikre et bedre psykisk helsetilbud for oss studenter.

Billigere pensum & mat 

Vi vil redusere prisene på pensum & mat ved å åpne opp for flere aktører for utsalg ved campus. Fordi vi vet at monopoler fører til høyere priser & dårligere tilbud, ønsker vi å oppheve SiO monopolet. På den måten sikrer vi konkurranse om å tilby studentene et billigst & best mulig tilbud.

Jobb etter studie 

Mange opplever stress rundt å finne en jobb etter studie. Avstanden mellom skolebenken & arbeidslivet kan være stor & ikke alle vet hva en kan bruke utdanningen til. Derfor bør vi øke samarbeidet mellom universitetet & arbeidsgivere. Vi bør legge ha mer praksis, uavhengig av studie, fordi det gir oss muligheten til å bevise oss selv & anvende det vi lærer.

Topp 5 saker:

 1. Døgnåpne lesesaler & SiO Athletica
 2. UiO bør bli best innen grønn innovasjon
 3. Styrke tilbud for psykisk helse
 4. Billigere pensum & mat gjennom konkurranse
 5. Praksis ved alle studieretninger

Toppkandidater

1. kandidat: Mathias Meyer (22 år)
Studerer: Samfunnsøkonomisk analyse på SV
Favorittsted på UiO: Hvilerommet ved ES
2. kandidat: Astrid Sophie Ulleland (19 år)
Studerer: Samfunnsøkonomi på SV.
Favorittsted på UiO: Plass 38, lesesal A, Eilert Sundts hus
3. kandidat: Joachim Teruel Sandnes (25 år)
Studerer: Samfunnsøkonomi på SV.
Favorittsted på UiO: U1 på Eilert Sundts hus

 

   

  Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 24. juli 2021 00:44

  Flott gjeng der altså 💙

  Mathias Meyer - 13. jan. 2022 01:10
  Legg til kommentar

  Logg inn for å kommentere

  Ikke UiO- eller Feide-bruker?
  Opprett en WebID-bruker for å kommentere