English version of this page

Henke og Thom-listen (HTML)

Infoplakat om Henke og Thom-listen

Henke-Thom – en kjærlighetserklæring til frivilligheten

Her har du to gode kompiser som fikk en glimrende idé om å stille til valg i studentparlamentet! Hvorfor? Fordi det er moro, og bør det egentlig finnes noen annen grunn til å stille til valg?

Vi fører ingen spesiell politikk; vi står ikke under fargede bannere eller i ideologiske rekker – Henke og Thom er i bunn og grunn enige og uenige om en hel rekke saker og ting. Vil vi ikke alle ha bedre undervisningsrom, kvalitet i undervisningen og klimafokus? For hva er forskjellen på Venstrealliansen og Gjestelista? Og hva i alle dager er egentlig en “liberalistliste” for noe? Skjønt vi ikke har noen kløktige svar på dette, har vi en viss grunntanke om hva vi stiller til valg på:

Vårt mål er å gi alle UiOs flotte og engasjerte studenter eierskap til studentpolitikken, og at det skal være frivilligheten som råder studentparlamentets virksomhet. Det er nemlig frivillighet som er hjørnesteinen rundt all studentaktivitet, ikke pomp og prestisje. Derfor mener vi for eksempel at det ikke skal måtte være nødvendig å stille under liste for å kunne engasjere seg i studentpolitikk. Det er ikke å si at listene skal fjernes – de tjener sin nytte i å organisere ideer og verdier – men tillat nå studentene å engasjere seg som uavhengige kandidater! Vi trenger et arbeidsutvalg som ikke er bundet av proforma, men som kan jobbe mer effektivt og målrettet mot studentvelferd.

Og var det noen som fikk med seg Melodi Grand Prix? Det må nevnes at det var litt av en finale, og uten at listen skal ta noe bestemt standpunkt til finalistene annet at det var mektig gode bidrag fra alle hold, er bordet duket til en aldeles ekstatisk fest! Håper det kan bli litt mer engasjement rundt Eurovision på en generell basis. Det er et bra show!

I Henke og Thom-listen mener vi at det å starte et prosjekt, er noe som bør springe ut fra ekte og purt engasjement. Politikk handler jo om prosesser, og samtidig som det er viktig å kjempe kamper, så er det likeens viktig å ha det gøy på veien. Et ønske om økt fokus på frivillighet er ikke noe som gjelder eksklusivt for studentparlamentet, men for studenthverdagen som sådan.

Vi stiller med en valgliste på énogtyve helt fantastisk flotte kandidater; alle med ulik bakgrunn og ulike meninger, men alle like egnet til å sitte som tillitsvalgte. Våre kandidater, skulle de være så heldige å havne i studentparlamentet, er dessuten fristilte i sakene som voteres over.

Til slutt ønsker vi å komme med en oppfordring til alle studenter om å engasjere seg! Om ikke i studentpolitikk, i en forening eller annen studentaktivitet. Det er tøffe tak vi studenter tar, i normaltid som i koronatid, og vi ønsker at alle skal få sette sitt preg på dette fantastiske universitetet vi har!

 

Topp 5 saker

  1. Frivillighet skal styre studentparlamentets virksomhet, og et økt fokus på frivillighet som sådan.
  2. Gi alle studentene ved UiO eierskap til studentpolitikken.
  3. Det skal ikke være nødvendig å stille under en liste.
  4. Legge bedre til rette for studentforeninger og -engasjement.
  5. Et friere og mer pragmatisk arbeidsutvalg.

Toppkandidater

Thomas Huh Tangen
1. kandidat: Thomas Huh Tangen (22 år)
Studerer: Statsvitenskap på SV.
Favorittsted på UiO: BL10-214
Henrik Vincent Fiske Vassal
2. kandidat: Henrik Vincent Fiske Vassal (21 år)
Studerer: Informatikk: design, bruk og interaksjon på MatNat.
Favorittsted på UiO: U1-kjelleren
Kaia Jinling Utheim Surland
3. kandidat: Kaia Jinling Utheim Surland (20 år)
Studerer: Internasjonale studier på SV.
Favorittsted på UiO: Rom 205A

Henke og Thom-listen

 

 

Publisert 23. mars 2021 09:58 - Sist endret 7. apr. 2021 18:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere