English version of this page

Moderat liste (ML)

Vi i Moderat Liste kjemper for mer frihet for studentene & et grønnere UiO. Vi vil jobbe for at både lesesaler og SiO Athletica blir døgnåpent. Studenten bør ha mer fleksibilitet i sin hverdag. Derfor bør alle forelesninger bli lagt ut som podkast, gjerne videopodkast. Som et lokalt klimatiltak vil vi at hele UiO skal bli et miljøfyrtårn. Vi må også ta internasjonalt ansvar for kloden og UiO bør derfor jobbe for å bli verdensledende innen grønn forskning.

Toppkandidater

1. kandidat: Mathias Meyer
Masterstudent i samfunnsøkonomisk analyse. Min hjertesak er klima. Som et lokalt tiltak bør UiO bli et miljøfyrtårn for å vise at vi tar vårt ansvar i klimakrisen. Vi må også ta internasjonalt ansvar for kloden ved å jobbe for at UiO blir verdensledende innen grønn forskning. Tenk om vi var best i verden på innovasjon innen sol-, vind- eller til og med kjernekraft? Det hadde vært noe.
2. kandidat: Sindre Høllesli
Hei! Mitt navn er Sindre og jeg er 23 år. Frihet i studenthverdagen er viktig for meg. Studentene vet best hvordan de selv jobber best. Det betyr at du burde få lov til å droppe Exphil om du vil, og jeg vil ha et åpent marked for studenter uten monopol for SiO.
3. kandidat: Malene Iren Eilertsen
Bachelorstudent i Medievitenskap. Ønsker valgfrihet og fleksibilitet i studentenes hverdag. For å få timeplanen og økonomien til å gå opp er det nødvendig å tenke på studentene som individer. Å komme til en åpen lesesal når du har tid og ønske om å studere er viktig, og når treningsmotivasjonen er på topp skal ikke Athleticas stengte dører være det eneste hinderet.

Topp 7 saker:

  1. Mer frihet for studenten. Døgnåpne lesesaler og treningssenter
  2. Et grønt universitet. UiO bør bli miljøfyrtårn. UiO bør bli verdensledende innen grønn forskning.
  3. En fleksibel studiehverdag: Podkast av alle forelesninger
  4. Gjør Exphil valgfritt
  5. Avvikle SiO-monopolet. Åpne opp for privat konkurranse på Blindern for et billigere & bedre tilbud.
  6. Et godt arbeidsmiljø. Flere stikkontakter samt bedre ventilasjon der det er tett luft
  7. En jobb etter studiene. Sikre mer samarbeid mellom instituttene og relevante arbeidsplasser

Frihet for studenten

Du kjenner hverdagen din best og derfor må du kunne bestemme over din studieplan. Forelesninger bør legges ut som podkast slik at du kan studere når det passer deg.

Vi ønsker døgnåpne lesesaler. Er du opp sent eller tidlig og klar for å lese? Da skal ikke en låst dør stoppe deg. Samme gjelder for treningssenteret. Det finnes flere døgnåpne treningssentre i Oslo nå, SiO Athletica bør være et av dem.

Studenten fortjener et bedre mat- & drikketilbud. Vi vil avvikle SiO monopolet og slippe til private aktører slik at vi gjennom konkurranse oppnår et billigere, bedre & bredere tilbud.

Et grønt universitet

Vi har tidligere fått gjennomslag for å få bysykler på Blindern, kildesortering på hele universitetet og at Villa Eika ble sertifisert som miljøfyrtårn.

Som et lokalt klimatiltak vil vi at hele UiO skal bli et miljøfyrtårn. Vi må også ta internasjonalt ansvar for kloden og UiO bør derfor jobbe for å bli verdensledende innen grønn forskning. Forskningen vi produserer kan være frøet for den teknologien som løser klimakrisen.

Publisert 10. aug. 2016 20:08 - Sist endret 23. apr. 2020 15:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere