English version of this page

Studentvalget 2020

Husk å stem i valget - valg2.uio.no

Studentvalget 2020 åpnet 23. april kl. 00.00 og du kan stemme fram til 29. april kl. 14.00. Stem her - valg2.uio.noValgomaten. https://valgomat.cyb.no/

Usikker på hva du skal stemme? Ta vår valgomat!

Logg inn på valg2.uio.no for å avgi din stemme!

 

Følgende lister stiller til valg

Arbeiderbevegelsens studentliste (AL)

Vi i A-lista tror på solidaritet, akademisk frihet og fellesskap! A-listas jobb er å være stemmen for en bedre hverdag og fremtid for alle studenter. Derfor vil vi kjempe for at din studiehverdag skal bli enklere og bedre. Vi ønsker et åpent universitet for alle, og A-lista vil være garantisten for kvalitet i din studietid. Vi har tatt kampene, og vil fortsette å kjempe. Derfor håper vi nå på ny tillit fra studentene til å fortsette kampen.

Les mer om A-lista og deres kandidater her.

 

Gjestelista (GjL)

Vi er lista som kjemper for en mer billig, lættis og demokratisk hverdag. Hvorfor må studentpolitikk være så dønn seriøs? Hvorfor skal SiO-direktørene ta ut millionlønn fra studentenes velferdsorganisasjon? Hvorfor kan ikke studentene praktisere direkte demokrati gjennom borgerjury på UiO? Hvorfor er det søren klype meg ikke skybar på Eilert Sundts hus? Og på Domus Juridica? Og på Fysikkbygningen? Og på Domus Medica? Stem på Gjestelista, så blir hele UiO en heidundrandes fest!

Les mer om Gjestelista og deres kandidater her.

 

Grønn liste (GL)

Grønn Liste har kjempet for et grønnere og mer bærekraftig campus. Vi har fått gjennomslag for fokus på klima og miljø i universitetets strategi 2030 og gjort SiO grønnere. Denne lista har stått sterk i klimastreiken. Vi vil ha et universitet i verdensklasse som ser fremtidens utfordringer. Klima- og naturkrisen er her og nå. Da må Universitetet i Oslo bli en del av løsningen. Derfor stiller vi til valg.

Les mer om Grønn liste og deres kandidater her.

 

Liberal liste (LL)

Liberal liste setter studentenes frihet fremt. Alle har ulike hverdager og ulike utfordringer. Vi vil jobbe for at den enkelte students behov blir ivaretatt, blant annet ved å modernisere undervisnings- og eksamensformer, gjøre forelesninger til podkast og ha døgnåpne lesesaler. Hvis du vil ha folk i studentparlamentet som setter den enkelte students frihet fremst må du stemme Liberal liste. 

Les mer om Liberal liste og deres kandidater her.

 

Moderat liste (ML)

Vi i Moderat Liste kjemper for mer frihet for studentene & et grønnere UiO. Vi vil jobbe for at både lesesaler og SiO Athletica blir døgnåpent. Studenten bør ha mer fleksibilitet i sin hverdag. Derfor bør alle forelesninger bli lagt ut som podkast, gjerne videopodkast. Som et lokalt klimatiltak vil vi at hele UiO skal bli et miljøfyrtårn. Vi må også ta internasjonalt ansvar for kloden og UiO bør derfor jobbe for å bli verdensledende innen grønn forskning.

Les mer om Moderat liste og deres kandidater her.

 

Realistlista (RL)

Realistlista er en gjeng engasjerte studenter som brenner for å bedre studiehverdagen på UiO. Vi studerer realfag, er aktive i lokale råd og utvalg, og er pragmatiske og konstruktive. Det er mange gode og viktige saker å jobbe for, men for å få gjennomslag prioriterer vi enkeltsaker. Våre prioriteringer gjøres på allmøter med flest mulig involverte. Siden vi alle er aktive studenter i ulike fagmiljøer, vet vi hvor skoen trykker og enda viktigere: hvordan vi skal få gjort noe med det!

Les mer om Realistlista og deres kandidater her.

 

Venstrealliansen (VA)

Venstrealliansen (VA) er en feministisk, antirasistisk og sosialistisk studentorganisasjon som kjemper for et mer likestilt, miljøvennlig og solidarisk universitet. Vi er partipolitisk uavhengige og åpne for alle studenter som føler tilhørighet til disse sakene.

Les mer om Venstrealliansen og deres kandidater her.

 

Stem her - valg2.uio.no

Spørsmål om studentvalget kan rettes til Linnea Alexandra Barberini, valgansvarlig i Studentparlamentet eller Anne Aase-Mæland, daglig leder for Studentparlamentet.