UiO må erklære klima- og naturkrise

FNs klimapanel slår fast at verden må halvere utslipp innen 2030 for å unngå katastrofale klimaendringer. Samtidig viser FNs naturpanel at tap av naturmangfold truer matsikkerheten og livsgrunnlaget vårt. Klima- og naturkrisen rammer de mest sårbare og minst ansvarlige landene og folkene hardest. Likevel er Norges klimamål mot 2030 ikke i tråd med vår rettferdige del av den globale klimadugnaden som må til for å oppnå Parisavtalens mål, og norsk klimafinansiering til land i Sør er ikke tilstrekkelig.  Store deler av samfunnet og politikken tar ikke denne informasjonen seriøst, og situasjonen vi befinner oss i krever at kunnskapsinstitusjoner sier klart fra om konsekvensene av mangel på reell og betydelig handling.

Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo:

• Mener Universitet i Oslo skal erklære klima- og naturkrise, samt si klart fra til samfunnet og politikere at en reell grønn omstilling må til.

Vedtatt av Studentparlamentet ved UiO 22.09.19

Publisert 3. okt. 2019 08:28 - Sist endret 3. okt. 2019 08:28