Studentparlamentet støtter kurderne i Rojava

De kurdiske selvstyreområdene i nordøst-Syria, omtalt som Rojava, har stått på frontlinjene i kampen mot IS. Rojava har i årevis vært et vellykket demokratisk eksperiment i et Syria preget av krig og ødeleggelser.

Tidlig i oktober gjennomførte Tyrkia, under president Erdogans ledelse, en ulovlig invasjon av de kurdiske selvstyreområdene. Dette skjedde få dager etter at USA trakk sine styrker ut av området. Erdogans uttalte mål med invasjonen er å opprette en «sikkerhetssone» 30 kilometer inn i kurdisk territorium, der syriske flyktninger i Tyrkia skal bosette.

Tyrkiske styrker har i løpet av den korte tiden invasjonen har vart, rukket å gjennomføre bombinger og gassangrep med store antall sivile ofre.

Den internasjonale konsensusen er at Tyrkias angrep på Rojava er kriminelt. Et betydelig antall land har avsluttet militære kontrakter med Tyrkia – blant disse er Frankrike, Tyskland, Norge og Finland. Den tyrkiske regjeringen må presses internasjonalt for å få en slutt på invasjonen.

Studentparlamentet fordømmer Tyrkias ulovlige angrepskrig på det sterkeste. Studentparlamentet fordømmer at Kurdisk studentforening i Norge (KSFN) og Kurdistan Student Union (KSU) omtales som å være og sympatisere med terrorister av tyrkiske myndigheter.

Studentparlamenter fordømmer Tyrkias invasjon av Rojava, og støtter europeiske lands våpenembargo.

Vedtatt av Studentparlamentet 30.10.19

Publisert 7. nov. 2019 10:58 - Sist endret 7. nov. 2019 10:58