Campusguide på UiO

Universitetet i Oslo er en stor institusjon med mange campus. Dette kan være forvirrende for nye og gamle studenter.  På Blindern Campus er det delvis lett å finne frem, men når en skal ta nye fag, for eksempel på juss eller psykologi kan det være vanskeligere å vite hvor bygninger og auditorium ligger.

I Trondheim, på NTNU, har man kommet opp med noe de kaller for en campusguide (www.campusguiden.no).

«Med Campusguiden på en smart-telefon, et lesebrett eller en pc kan du søke etter rom og ressurser på NTNUs campus Gløshaugen. Lurer du på hvor et auditorium, en lesesal eller nærmeste toalett er? Campusguiden viser deg veien - til riktig bygg, etasje og rom inne i bygningen.»

De driver nå å utvikler denne tjenesten til å gjelde større bygg i nærområdet og de andre campusene til NTNU. Det skal også bli mulig å bruke denne tjenesten for å finne fram til ledige leseplasser på campus.

Studentparlamentet skal jobbe for at en slik tjeneste blir utviklet til alle mulige plattformer og tatt i bruk ved UiO, da dette hadde gjort hverdagen lettere for studentene og de ansatte. Det vil være hensiktsmessig om systemet bygger på en åpen og fri standard.

 

Vedtatt av Studentparlamentet ved UiO 27.oktober 2011

Publisert 18. nov. 2011 11:49 - Sist endret 13. nov. 2013 12:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere