Frigi Mohammed Uthman fra politisk fangenskap

Studentparlamentet ønsker at Israelske myndigheter skal frigi menneskerettighetsforkjemperen Mohammed Uthman fra politisk fangenskap. Denne resolusjonen ble vedtatt på SP møte 24.09.09

Mohammad Othman ble tirsdag (22.09.09) arrestert av den israelske okkupasjonsmakten på Vestbredden etter å ha forsøkt å krysse grensen fra Jordan etter hans omfattende reiser i Norge og Europa for å sikre støtte til den ikke-voldelige kampen mot muren som Israel har bygd. Mohammed jobber til daglig med å organisere  motstand blant ungdom og studenter mot den israelske okkupasjonen av Vestbredden og den folkerettsstridige muren Israel har oppført på de okkuperte områdene.

 

Studentparlamentet ved UiO ser med stor bekymring på at Israel arresterer demokrati-forkjempere som blant annet organiserer studenter, spesielt med tanke på Israels uavklarte forhold til internasjonale konvensjoner mot tortur. Vi vil derfor på det sterkeste oppfordre Israel til å frigi Mohammad som bruker tiden sin på en legitim kamp for sitt folks rettigheter.”

 

Sendes til Utenriksdepartementet og den Israelske ambassade

Publisert 10. nov. 2009 13:20 - Sist endret 23. feb. 2010 14:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere