Resultatet fra UiOs første heldigitale studentvalg er klart

“Oppslutningen i studentvalg er alltid et omstridt tema, og i år blir neppe noe unntak. Vi vil derfor minne om at alle som har drevet valgkamp i år har måttet forholde seg til en helt ekstraordinær situasjon.” skriver leder Christen Andreas Wroldsen

Hver vår avholder Studentparlamentet ved UiO sitt valg. Da kan studenter velge sine representanter for det kommende året. Årets valg åpnet midnatt 23. april, og ble avsluttet 29. april klokken 14:00. I år avga 3 338 studenter sin stemme i valget, som gir en oppslutning på 12,86 %. I 2019 var oppslutningen i valget 15,13%, som gir en nedgang på 2,27 prosentpoeng.

Resultatet av valget ble som følger:

REALISTLISTA: 8,43 % og 2 mandater.

LIBERAL LISTE: 8,93 % og 3 mandater.

MODERAT LISTE: 12,35 % og 3 mandater.

GJESTELISTA: 13,18 % og 4 mandater.

A-LISTA: 15,12 % og 4 mandater.

GRØNN LISTE: 18,88 % og 5 mandater.

VENSTREALLIANSEN: 23,11 % og 7 mandater.

Oppslutningen i studentvalg er alltid et omstridt tema, og i år blir neppe noe unntak. Vi vil derfor minne om at alle som har drevet valgkamp i år har måttet forholde seg til en helt ekstraordinær situasjon. Til vanlig står listene på stand morgen til kveld for å snakke med potensielle velgere. Det er alltid trist å se en nedgang i oppslutning, men gitt situasjonen fryktet vi langt verre utfall.  Årets valgkamp har gitt oss ny kunnskap og mange nye ideer til hvordan valgkamp kan drives. Vi håper at dette kan bidra til å styrke oppslutningen når situasjonen er normalisert.

Til slutt vil vi takke listene, studentutvalgene, og alle andre som har bistått i gjennomføringen av dette valget.

Linnea Barberini kan kontaktes for kommentarer på 452 72 346 eller linnea.barberini@sp.uio.no

Publisert 29. apr. 2020 17:21 - Sist endret 29. apr. 2020 17:57