Valgprogram 2017

Grønn Liste vil at studentparlamentet skal være en tydelig stemme i miljø –og klimaspørsmål, og vi er opptatt av at Universitetet i Oslo skal ta vår tids største utfordring på alvor. Dette ønsker vi å bidra til både ved å stimulere til økt engasjement og studentaktivitet på campus, samt å presse på for et økt fokus på bærekraftig og fornybar forskning. Vi er lei av fagre løfter og festtaler. Det må handles!

Det siste året har vi fått gjennomslag for blant annet kildesortering og bysykler på campus, samt plusshus-målsetning for alle SIOs bygg, men vi er ikke fornøyde. Vi gir oss nemlig ikke før UiO er et universitet i verdensklasse som er bærekraftig og i fremkant i det grønne skiftet og derfor stiller vi til valg! Vi vil endre systemet og dytte universitetet i en grønn retning. Klimaendringene er her og nå. Og det må Universitetet i Oslo nå ta på alvor.
 

Utdanning er det viktigste virkemiddelet vi har for å skape en bedre fremtid. Som en stor utdanningsinstitusjon, har UiO en plikt til å bidra til en positiv og ansvarlig utvikling.

Derfor vil Grønn Liste:

 

  • At UiO skal kutte båndene til oljesektoren.
  • Undervisning og forskning på fornybare ressurser og bærekraft skal prege Universitetet.
     

Som en stor institusjon må UiO ta grep for å bli en miljøvennlig institusjon:

 

  • UiO må miljøsertifiseres.
  • UiO bør heve ambisjonen om reduksjon av energiforbruk innen 2020

 

Hvordan vi studenter lever fra dag til dag påvirker miljøet, vår egen helse og livskvalitet. Grønn Liste vil jobbe for å forbedre studentenes hverdag og dens påvirkning på omverdenen:
 

  • Maten som selges i SiOs kantiner må være bedre, billigere og bærekraftig.
  • Kopiavgiften bør gjøres frivillig, slik at studentene bare betaler for de utskriftene de faktisk gjør


Vi ønsker deg et strålende valg og håper at du vil stemme på Grønn Liste. For et grønnere universitet, en bærekraftig studenthverdag og ei bedre framtid.

Publisert 4. apr. 2017 14:54 - Sist endret 4. apr. 2017 14:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere