Valgprogram 2017

Blå liste er den liberalkonservative stemmen på campus. Vi vil ha forskning og undervisning i verdensklasse, sikre den akademiske friheten og gjøre Oslo til den beste studentbyen i Norge.

 

Samtidig som våre tillitsvalgte arbeider for mangfold, utdanningskvalitet og døgnåpne lesesaler, kjemper vi også mot kvotering, særordninger og forskjellsbehandling. Blå liste vil ha fokus undervisning, forskning og et godt studentmiljø, og vi mener derfor det bør være grenser for studentpolitikk.

Moderne, fleksible studenter skal ha makt, mulighet og valgfrihet til å påvirke eget læringsmiljø. Våre tre hovedsaker denne perioden vil derfor være:

  1. Offentlig rangering av emner og forelesere

 

I dag er det vanskelig for studenter på forhånd å vite hvilke emner som er mer givende enn andre, og hvilke forelesere som engasjerer mest. Med en offentlig rangering av emner og forelesere publisert på universitetets hjemmesider, vil vi gi et tydelig signal om at forelesere og emneansvarlige må ta til seg tilbakemeldingene studentene gir.

 

Blå liste vil

 

  • ha en offentlig rangering av emner

  • ha en offentlig rangering av forelesere

  • vurderingene skal være standardiserte med tekst og rangeringskarakter

  • rangeringene skal gjøres tilgjengelig på uio.no

 

2) Færre obligatoriske forelesninger

 

De siste årene har vi sett en urovekkende utvikling: I frykt for at studenter ikke skal møte opp, velger enkelte forelesere å gjøre de ordinære forelesningene deres obligatoriske. Blå liste mener at dette er å behandle universitetsstudenter som om de er barn uten ansvarsfølelse. UiO er ikke en barneskole!

 

Blå liste vil ha

 

  • færre obligatoriske forelesninger (gjelder kun ordinære forelesninger)

 

3) Døgnåpne lesesaler

 

Moderne og fleksible studenter jobber på ulikt vis til ulik tid, og flere sier at de leser og jobber best når det er mørkt og stille ute. Blå liste vil ha døgnåpne lesesaler der ambisiøse studenter kan jobbe på den tiden av døgnet som passer dem selv best.

 

Blå liste vil ha

 

  • døgnåpne lesesaler på campus

 

 

 

Publisert 4. apr. 2017 14:25 - Sist endret 4. apr. 2017 14:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere