Eksamensfri 18. mai

Vedtatt av Studentparlamentet 05.04.17

Grunnlovsdagen er en dag som betyr mye for mange studenter, og er en dag hvor sosiale arrangement gir studenter en unik mulighet for feiring og sosialisering.

Dagen preges også av et høyere støynivå enn andre dager, noe som kan gå ut over studentenes konsentrasjon og søvn.

Det er sterke tradisjoner knyttet til Grunnlovsdagen. De fleste feirer med venner og familie. Mange studenter reiser hjem for å markere dagen med sine nære utenfor Oslo, og bruker både 16. og 18. mai på tog, busser og fly.

Summen av alle disse faktorene gjør at det er både upraktisk og uheldig å arrangere eksamen den 18. mai.

Eksamen er en av de viktigste dagene gjennom studieåret, som man som student bør ha rom til å lade opp til på en ordentlig måte. 17. mai er en dag for sosialisering og feiring, og ikke eksamensforberedelser.

Studentparlamentet mener derfor at det ikke bør arrangeres eksamen den 18. mai.»

Vedtak:

Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo mener at UiO bør unngå å arrangere eksamen den 18. mai.

Publisert 7. apr. 2017 16:49 - Sist endret 10. apr. 2017 09:34