Statsbudsjettet svikter UiO

Regjeringen kunngjorde i dag forslag til statsbudsjett for 2016, hvor det ble meldt at finansieringen av universiteter og høyskoler som skal sammenslås styrkes betydelig i forhold til de gamle universitene. Dette er kritisk for Universitetet i Oslo.

Hvis nedprioriteringen i finansieringen av de gamle universitetene vedvarer frykter vi at høye vedlikeholdskostnader på gamle bygg, drift av museer og forskningsansvar vil føre til at kvaliteten på utdanningen faller til et uakseptabelt nivå.

- Finansieringen av Universitetet i Oslo er allerede for dårlig, sammenlignet med samfunnsoppgavene institusjonen har. Nå frykter vi at kvaliteten innenfor utdanning vil svekkes betydelig, sier Julie Sørlie Paus-Knudsen, leder av Studentparlamentet ved UiO.

Regjeringen har ønsket verdensledende universitetsmiljøer. Internasjonale rangeringer viser at UiO er Norges to høyest rangerte universiteter. En slik spredning av finansieringen sørger for at det blir svært vanskelig å konkurrere på et internasjonalt nivå.

For mer informasjon og flere kommentarer, kontakt Julie Sørlie Paus-Knudsen, leder i Studentparlamentet ved UiO på telefon 92029759 eller

epost j.s.paus-knudsen@studentparlamentet.uio.no

Publisert 7. okt. 2015 11:43 - Sist endret 7. okt. 2015 11:57