Skuffende lave ambisjoner for utdanning

I statsbudsjettet for 2016 bevilger regjeringen 135 millioner til oppussing av slitte universitetsbygg. Universitetet i Oslo mangler i dag 8.6 milliarder kroner for at bygningene skal nå dagens standard. Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo mener regjeringen viser at de tar dette problemet på alvor, men det er fremdeles mye som gjenstår:

For studenter, som alle andre, er arbeidsmiljø viktig, på UiO er arbeidsmiljøet for dårlig i store deler av bygningene. Bevilgningen er en sped begynnelse, det viser at regjeringen er klar over problemet, sier leder av studentparlamentet Julie S. Paus-Knudsen.

Noen av byggene UiO forvalter er over 100 år gamle. De aller fleste campusbyggene er fra 50- og 60-tallet.

Regjeringen sier kunnskap er en av regjeringens viktigste satsninger, vi håper de følger opp og at det vi ser er starten på en vedvarende satsning på oppussing av universitetenes bygg, sier Paus-Knudsen

Nok en gang feiler regjeringen i å gi studentene økonomiske rammer som gjør at de kan satse på studiene.

Studenter har ikke gode nok økonomiske rammer til å fokusere på studiene. Det er skuffende at regjeringen ikke prioriterer å gi alle like muligheter til å studere på heltid, sier leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Julie Paus-Knudsen.

Ved UiO sliter hver fjerde student med psykiske plager. Dette er dobbelt så mange som i befolkningen forøvrig. En tredjedel av studentene beskriver at de føler seg i en økonomisk sårbar situasjon. Uten en trygg økonomi og en god bosituasjon øker usikkerheten i en allerede presset studiehverdag.

Ved UiO sliter hver fjerde student med psykiske plager. Dette er dobbelt så mange som i befolkningen for øvrig. Regjeringen vil ansette flere psykologer i kommunene, noen av disse må komme studentene til gode, sier Paus-Knudsen.

For flere kommentarer, kontakt Julie Sørlie Paus-Knudsen på telefon + 47 920 29 759 eller epost j.s.paus-knudsen@studentparlamentet.uio.no

Publisert 7. okt. 2015 11:39 - Sist endret 7. okt. 2015 11:39