25 gjennomslag

Arbeidsutvalget har jobbet for en bedre studiehverdag i et halvt år! På Studentparlamentets møte i januar trakk vi frem 25 saker vi er fornøyde med så langt!

1.       SiO Helse kommer tilbake til Blindern!

2.       Vi har fått UiO til å erkjenne at vi studenter har for lite studiestøtte, noe som kan føre til at en deltidsjobb går på bekostning av studiene. UiO sier nå til Kunnskapsdepartementet at «Det er tilnærmet umulig å studere i Oslo på studiestøtten alene.»

3.       Vi har arrangert møter mellom Venstre og Studentombudet. Vi har bidratt til å snu Stortingsflertallet slik at vi får lovfestet rett til studentombud!

4.       Vi har satt rekord i media, og foruten uten Khrono og Universitas har vi også vært i Dagsnytt 18, Østlandssendingen, Dagsrevyen, Vårt Land, Morgenbladet, Dagens Næringsliv, Journalen, Uniforum, Aftenposten, På Høyden og Forskerforum.

5.       Vi har pressa på for tiltak mot trakassering fra dag 1. Nå gir det resultater. Arbeidsgruppe og kursing av ledere og studenter skal på plass og vi får vaktordninger på kveldstid i fadderukene.

6.       Dette semesteret gjennomføres 92% av eksamenene digitalt, det er norgesrekord.

7.       Vi har endelig blitt kvitt Fronter. Canvas rulles ut for fult i august!

8.       Vi har fått jobbet inn viktige perspektiver i skikkethetsarbeidet, både hos UiO og nasjonalt.

9.       Vi har fått bedre politikk på byggesaker, og videre fått klarsignaler på at studenter skal inn i byggesaker fremover. Det gir oss en plass rundt bordet når vi skal forhandle med SiO-monopolet for første gang siden 90-tallet i de tre årene som kommer fremover.

10.   Vi har fått læringsmiljøutvalget fra å være et nedleggingstruet organ til et fungerende organ som skal forbedre læringsmiljøet.

11.   Fått inn viktig SP-politikk i arbeidet med sensorveiledning

12.   Vi har hatt viktige samtaler med sentrale politikere på Stortinget om studenters psykiske helse.

13.   Fått Ordføreren personlig investert i å jobbe for studenters psykiske helse.

14.   Bedret kontakten med Studentidretten. Norges Studentiderttsforbund hevdet selv at de ikke hadde snakket med NSO på ti år, etter vi var på landsmøtet til NSI, kom kontakten med NSO på plass igjen.

15.  UiO har vurdert å ha eksamen på lørdager, det har vi unngått

16.   Vi har god kontakt med International Student Union, SAIH og Velferdstinget i Oslo og Akershus. Vi er sterkere sammen!

17.   Vi har bedret forholdet med de andre medlemslagene i NSO. NMBU er inne i u-nettverk og nettverket som en helhet har stadig større nytte av møtene våre.

18.   Vi har stoppet alle prosesser mot å legge ned Chateu Neuf.

19.   Vi har redda klinikken til Psykologisk Institutt, og i den prosessen vist Universitetsdirektøren og et nytt rektorat at vi er på vakt og slår hardt ned på urett og krever at studenter blir hørt.

20.   Vi har tett kontakt med andre tillitsvalgte. Vi har oppretta et samarbeidsorgan for studenttillitsvalgte i fakultetsstyrer som sikrer at ingen beslutninger som er dårlige for studentene kommer gjennom, iallfall uten kamp. Vi har også løfta studentdemokratiet som en helhet og jobber videre med å forene krefter.

21. Tidligere har det vært ganske dårlig stemning mellom faddersjefene og Studentparlamentet. I august hadde alle fadderne fest på plenen vår. Med oss og rektoratet!

22.   Vi får stadig mer tilgang på dekanmøtene, og viser viktighetene av å ha studenter tilstede.

23.   Vi har klart å beholde god stemning med rektoratet, tross mange uenigheter og konfrontasjoner

24.   Vi har tatt ansvar for velferdspolitikken til UiO-studentene

25 Og selv om vi har fått til alt dette, har vi satt ned en evalueringskomite for å finne ut av hvordan vi kan bli enda bedre.

Vi er klare for et vårsemester med nye gjennomslag!

Publisert 1. feb. 2018 14:11 - Sist endret 1. feb. 2018 14:20